Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι μια από τις αρχαιότερες θεραπείες που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο.

  Υπάρχουν μαρτυρίες που δείχνουν ότι ο βελονισμός εφαρμοζόταν πριν από 4.000 χρόνια σε χώρες της Ανατολικής Ασίας και ιδιαίτερα στην Κίνα. Είναι επίσης γνωστός με τον όρο βελονοθεραπεία, συμβάλλει στη φυσική ρύθμιση και εξισορρόπηση της ενέργειας του οργανισμού. Βασίζεται στη φυσική σχέση μεταξύ δέρματος και νευρικού συστήματος.

   Είναι μία θεραπευτική τεχνική, κατά την οποία ειδικές βελόνες τοποθετούνται σε επιφανειακούς ή εν τω βάθει ιστούς του σώματος ή σε ειδικά επιλεγμένες ευαίσθητες ή επώδυνες στην πίεση δερματικές περιοχές, με στόχο την θεραπευτική αντιμετώπιση λειτουργικών, αναστρέψιμων παθήσεων, συνδρόμων ή συμπτω μάτων.

  Έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν θεραπευτική μέθοδος και προσφέρει θεραπευτικά αποτελέσματα μόνος του ή σε συνδυασμό με  πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας. Στερείται παρενεργειών, είναι εντελώς ακίνδυνος, οι βελόνες είναι αποστειρωμένες, μίας χρήσεως.

   Χρόνια Κεφαλαλγία, Ημικρανία, Νευραλγία του τριδύμου, Πάρεση προσωπικού, Πάρεση μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Σύνδρομο Menier, Νευρογενής ουροδόχος κύστη,  Αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, Περιαρθρίτιδα ώμου, Παγωμένος ώμος, Επικονδυλίτιδα του αγκώνα, Ισχιαλγία, Οσφυαλγία, Οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι μέρικες απο τις παθήσεις που μπόρει να βοηθήσει ο Βελονισμός.

   Στο κέντρο Φυσικοθεραπείας PhysioRelax εφαρμόζεται η μέθοδος του Βελονισμού μετά από πλήρες ιστορικό και κλινικής εξέτασης του ασθενή, επιλέγοντας τον πιο κατάλληλο συνδυασμό που θα φέρει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.